Tips videobellen voor therapeuten

Let op: Dit artikel beschrijft tips om te videobellen voor therapeuten. Hiervoor dien je eerst videobellen via de MijnZorgApp of AfsprakenApp in te stellen. Klik hier voor de handleiding.
Op zoek naar een uitleg voor je cliënten? Klik hier voor de cliëntenuitleg over videobelafspraken.

Plaatsen van mobiele apparaten en de mobiele houder

Het is het makkelijkst om de mobiel of tablet in een houder te plaatsen en zo nodig de laptop bij de hand te houden om het dossier te raadplegen of aantekeningen te maken.

Schermdelen

Met deze opstelling maak je het ook goed mogelijk om je scherm te delen. Als je met de app een videobelgesprek voert kun je een tweede scherm koppelen om bepaalde informatie te delen met de cliënt. Dat kan een oefening op het HWO oefenplatform zijn, een PowerPoint of pdf, maar het kan ook een video zijn.

Klik hier om meer te lezen over schermdelen.

Snel problemen oplossen

Loop je tijdens je videobelgesprek tegen problemen aan? Klik hier voor de handleiding om problemen op te lossen.
Sla deze handleiding ergens op, bijvoorbeeld als favoriet in je browser, zodat je altijd snel kunt terugvinden wat je kunt doen bij problemen.

Tips van Wibo

Kijk ook eens naar de tips van Wibo of spreek eens met een collega die ervaring heeft met videobellen.