Geen beeld en/of geluid

Ziet de therapeut of patiënt geen beeld en geluid? Onderstaande tips kunnen helpen dit probleem op te lossen.

Ga even de 'kamer' uit en druk opnieuw op de groene knop

• Als je de ander niet ziet, vraag dan of ze de kamer even willen verlaten (via de knop met het rode telefoontje) en weer op de groene knop willen drukken.
  • Als je het idee hebt dat de ander je niet hoort of ziet (bv. omdat je jezelf niet ziet), verlaat dan de kamer en druk weer op de groene knop.
  • Ook als je gebeld wordt tijdens de sessie, verlaat dan, nadat je hebt opgehangen, de kamer en druk weer op de groene knop.

Controleer of je beeld of geluid hebt uitgezet

Onderaan het videobeeld kun je met de witte knoppen de camera en microfoon aan of uit zetten. De camera of microfoon staan uit als er een streep door staat.

Controleer of de app toegang tot je camera en microfoon heeft

De eerste keer dat videobellen wordt gebruikt wordt de gebruiker gevraagd om de app toegang te geven tot de camera en microfoon. Zonder deze toestemming kan videobellen geen video of geluid gebruiken.

Controleer de instellingen van MijnZorgApp of AfsprakenApp:

• Android: Open de instellingen app, ga naar MijnZorgApp of AfsprakenApp, ga naar machtigingen en zet bij camera en microfoon het schuifje aan. Zie ook https://support.google.com/googleplay/answer/6270602?hl=nl
  • iOS: Open de instellingen app, ga naar MijnZorgApp of AfsprakenApp en controleer of de microfoon en camera zijn toegestaan.

Heb je of je patiënt een haperend beeld? Onderstaande tips kunnen helpen dit probleem op te lossen.

Controleer of uw internetverbinding voldoende is

Gebruik op het apparaat dat je wilt gebruiken voor videobellen een internet test (bijvoorbeeld: https://www.speedtest.net) om je verbinding te testen. Je hebt een stabiele verbinding van minimaal 5Mbps nodig voor een goede videoverbinding.

Zet de mobiel liggend in een houder

Als beide mobiels stilstaan heb je het minst last van haperend beeld, en als de mobiel in landscape stand staat (liggend) wordt ook de microfoon niet afgedekt door de houder.