Wat is het verschil tussen administraties, locaties en gebruikers?

Er is soms verwarring over wat er bedoeld wordt met een Intramed administratie, en wat het verschil is met een praktijklocatie en een gebruiker/medewerker/therapeut in Intramed.

In het aanvraagformulier voor AfsprakenApp en MijnZorgApp wordt gevraagd hoeveel medewerkers de praktijk heeft en hoeveel administraties:

De meeste praktijken hebben 1 administratie, enkele hebben er twee (voor bv. een tweede bedrijfsactiviteit) en in een enkel geval heeft elke medewerker zijn eigen administratie. Meerder administraties kunnen onder 1 debiteurennummer vallen, zowel bij Intramed als bij AfsprakenApp/MijnZorgApp.

Als bij de aanvraag ingevuld wordt dat er meerdere administraties zijn, die gekoppeld moeten worden aan de app, wordt er later in het aansluitproces gevraagd naar de administratienamen. Dat is van belang bij het maken van een correcte koppeling tussen uw administratie en ons systeem. Als je per ongeluk teveel administraties hebt opgegeven, mail ons dan, dan passen wij het aan. Elke administratie krijgt zijn eigen koppeling en dat betekent ook dat de app andere praktijkinformatie kan tonen.

Administraties zijn iets anders dan een locatie. Een praktijk kan meerdere locaties hebben binnen 1 administratie. De locaties worden vastgelegd in Intramed en worden automatisch uitgelezen door de AfsprakenApp/MijnZorgApp en getoond in de app.

En een praktijk kan natuurlijk ook nog verschillende medewerkers hebben, die in loondienst kunnen zijn, maar het kan ook een maatschap zijn. Dat kan allemaal in een Intramed administratie.

Er is dus pas sprake van meerdere administraties als je bij gebruik van Intramed in bovenstaande popup meerdere administraties kan kiezen. En voor de AfsprakenApp/MijnZorgApp is alleen van belang hoeveel administraties je wil koppelen. Een demo of backup administratie hoef je niet te koppelen. In elke administratie, die gekoppeld moet worden, moet een zogenaamd APP-account worden aangemaakt.

Zie ook https://help.appsotheek.nl/nl/articles/32059-hoe-stel-ik-het-app-account-in-intramed-in