Instellen welkomstbericht Whatsapp Service

Wanneer een cliënt een afspraak wilt maken via de Whatsapp Service krijgt hij/zij het volgende welkomstbericht:

Het welkomstbericht die cliënten krijgen op Whatsapp is een standaard format. Jij kunt zelf in het bericht een link naar de privacyverklaring en Youtube link (en beschrijving) toevoegen.

In de volgende stappenplannen wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Stappenplan 1: Toevoegen van privacyverklaring en Youtube link in beheeromgeving MijnZorgApp

1.  Ga naar uw beheeromgeving van MijnZorgApp. Klik hier op 'Communicatie'.

2. Klik in 'Communicatie' op 'Labs'.

3. In het tabblad 'Labs' kun je een link naar de privacyverklaring van jouw praktijk en een Youtube link toevoegen.

Stappenplan 2: Bewerken Welkomstfoto en beschrijving Youtube link

Het is mogelijk om in te stellen welke afbeelding en omschrijving er in het welkomstbericht komen te staan. Dit moet je doen via Youtube.

Log in bij Youtube op jouw praktijk account.

1. Klik in Youtube op 'Je Video's'.

2. Klik bij de juiste video op het potloodje van 'Details'.

3. In de 'Video Details' kun je de titel en beschrijving aanpassen.

De titel en beschrijving komen op de volgende manier in het welkomstbericht te staan:

4. Ga naar 'Thumbnail'.

In het welkomstbericht wordt een afbeelding getoond van jouw Youtube filmpje. Dit wordt ook wel een Thumbnail genoemd.

Beweeg over de afbeelding en klik op het icoontje met drie verticale puntjes die verschijnt. Klik hier op 'Verander' of 'Wijizg'.

Je kunt nu in je foto gallerij de foto kiezen die je als Thumbnail wilt instellen.

Kies de afbeelding in je fotogallerij die je als Thumbnail wilt instellen. Zorg ervoor dat het formaat van de afbeelding 16x9 is.

5. Klik nu op 'Save'.

6. Kopieer de link van jouw Youtube filmpje en plaats het in Labs in de beheeromgeving van AfsprakenApp/MijnZorgApp (zie stap 3 van stappenplan 1).

Sidenote:

Wanneer de afbeelding en de tekst niet worden overgenomen in het welkomstbericht op Whatsapp kopieer dan een nieuwe URL van het Youtube filmpje en plak deze opnieuw onder 'Labs' in de beheeromgeving van AfsprakenApp/MijnZorgApp.

Het Youtube filmpje en de privacyverklaring van je praktijk staan nu in het welkomstbericht op Whatsapp.