De accounts voor Huiswerkoefeningen.nl (HWO) instellen

LET OP: Klant sinds 2022? of als AfsprakenApp klant overgestapt op MijnZorgApp in 2022? Dan hoeft onderstaande flow niet te worden uitgevoerd en kun je zonder inloggegevens direct gebruik maken van de Huiswerkoefeningen.nl (HWO) koppeling in Intramed. Hiervoor moet de online dienst zijn ingesteld. Lees hier hoe je dit doet: Klik hier.

HWO openen via de nieuwe flow: Selecteer een client in Intramed en selecteer de MijnZorgApp online dienst.

In dit artikel leer je hoe je de accounts van Huiswerkoefeningen.nl in Intramed moet instellen.

Klant voor 2022:

Binnen Intramed stel je eenmalig de HWO accounts van de therapeuten in, waardoor ze vanuit Intramed de HWO omgeving van een cliënt kunnen openen. Volg het stappenplan met 10 eenvoudige stappen en afbeeldingen.

LET OP! Voordat je de HWO accounts kunt instellen, dien je eerst de Online Dienst van Huiswerkoefeningen.nl in te stellen. Lees hier hoe je dit precies doet.

Stappenplan met afbeeldingen

Zorg er allereerst voor dat iedere therapeut die een HWO account nodig heeft, er ook een heeft.
Lees hier hoe je HWO accounts kunt toevoegen en verwijderen.

Een HWO gebruiker toevoegen in Intramed

1. Open Intramed

2. Navigeer boven in de werkbalk naar 'Systeem -> Organisatie -> Online diensten'. Er opent nu een nieuw venster.

3. Dubbel klik op Huiswerkoefeningen.nl. Er opent nu een nieuw venster.

4. Onder 'Gebruikersaccounts' klik je op het eerste vakje onder 'Medewerker'. In de schermafbeelding is dit vakje blauw gekleurd. Klik daarna helemaal linksboven in Intramed op het groene plus-teken.Er verschijnt een nieuwe regel in het vak 'Gebruikersaccounts'.

5. Klik op het pijltje. Er opent nu een lijst met medewerkers.

6. Selecteer een medewerker waarvan het HWO account moet worden toegevoegd en klik op OK.

Deze medewerker is nu toegevoegd aan Huiswerkoefeningen binnen Intramed. Nu moeten alleen nog de account gegevens van deze persoon worden ingevuld.

De gegevens ophalen van de beheerpagina

7. De gebruikersnaam en het wachtwoord van het HWO account van de therapeut moeten nu worden ingevuld. Deze gegevens zijn te vinden op de beheerpagina van MijnZorgApp.
Klik hier om de beheerpagina te openen in een nieuw tabblad.

8. Log in op de beheerpagina

Vergeten met welk wachtwoord je moet inloggen op de beheerpagina? Klik hier voor een uitleg.

9. Navigeer naar ‘HWO Accounts’.

10. Voer nogmaals het wachtwoord voor de beheerpagina in, en druk op 'Toon wachtwoorden'. De gebruikersnaam en het wachtwoord van de gebruikers worden nu zichtbaar. Op de schermafbeelding zijn deze met blauw aangegeven.

Deze gegevens moeten nu ingevuld worden in Intramed.

De gebruikersnaam en het wachtwoord invullen in Intramed

Navigeer terug naar Intramed, en naar het scherm waar in stap 6 het account van de medewerker is toegevoegd. Als er geen schermen zijn afgesloten staat dit scherm nog open. Zo niet, volg dan stap 2-3 om dit scherm weer te openen.

11. Kopieer de gebruikersnaam uit de beheeromgeving en plak deze achter de juiste medewerker in de kolom 'Gebruikersnaam'.

12. Druk op 'Wachtwoord instellen', er opent nu een nieuw venster. Kopieer het wachtwoord uit de beheeromgeving en plak deze hier in, en druk op 'OK'.

13. Druk op 'F5' op het toetsenbord om op te slaan en af te sluiten.

Het HWO account staat nu goed ingesteld in Intramed. Je kunt de koppeling met de HWO button nu uitproberen.

NB: Vanwege een beveiliging in Intramed kan het instellen van het wachtwoord alleen worden gedaan voor het HWO account van de medewerker die op dat moment in Intramed is ingelogd. Wij raden aan om als beheerder de wachtwoorden aan de therapeuten door te geven, zodat zij deze zelf kunnen invoeren.

Onvoldoende rechten?

Zorg ervoor dat elke medewerker rechten heeft om de online diensten te wijzigen. Via menu [Systeem], [Organisatie], [Groepen], dubbelklik op de groep kun je deze rechten instellen. Vink op tabblad "1. Algemeen" bij "Online diensten" alle vakjes aan.

Zie je de foutmelding: "U kunt alleen uw eigen wachtwoorden invoeren."? Door een beveiliging in Intramed kunnen gebruikers alleen hun eigen wachtwoorden opslaan. Voor andere accounts volgt bij het opslaan de melding