Akkoordverklaring voor videobellen

Met de komst van nieuwe interactiemogelijkheden tussen therapeut en patiënt/cliënt, zoals videobellen, komt er ook behoefte aan nieuwe gedragsregels. Regels die je wil vastleggen in je praktijkreglement en waarvan je wil dat de patiënt/cliënt voorafgaande aan de behandeling akkoord mee gaat.

Daarom hebben we een service, waarmee nieuwe cliënten/patiënten, voordat ze de app downloaden, via SMS het praktijkreglement krijgen aangeboden, en daarmee heel eenvoudig akkoord kunnen gaan. Deze akkoordverklaring is vervolgens in Intramed zichtbaar (met timestamp), zodat dat zonder enige administratieve druk voor de praktijk is vastgelegd.

Bedenk daarbij ook dat het handig kan zijn om het praktijkreglement aan te vullen met een bepaling over de herinneringsservice en over het videobellen.

Tekstvoorstel videobellen

Onze praktijk biedt de mogelijkheid voor een behandeling op afstand, via een (video)belafspraak:

  • wij bieden hiervoor een videobelservice aan, die AVG-proof is en uw persoonsgegevens en uw privacy alsmede die van de therapeut beschermt.
  • als u voor het eerst inlogt op de app gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en de privacybepaling
  • de videobelverbinding is van begin tot eind versleuteld (end to end encrypt), zodat niemand mee kan kijken met uw eConsult met de therapeut
  • zonder uw nadrukkelijke en expliciete toestemming maken wij geen opnamen van het (video)belgesprek.
  • hetzelfde verwachten wij van u, onze therapeuten willen graag weten als u een opname wil maken
  • als uw therapeut geen bezwaar heeft tegen een opname is die alleen voor uzelf bedoeld, als geheugensteuntje. U mag het dus niet zo maar openbaar maken. Meer informatie over publicatie van persoonsgegevens op internet vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.  

Wilt u ook akkoordverklaringen digitaal verzamelen?
Ga naar https://beheer.afsprakenapp.nl of https://beheer.mijnzorgapp.com, kies de optie communicatie en zet de akkoordverklaring aan.

Akkoordverklaring zien in Intramed?
Ga naar de patiëntenlijst, selecteer een patiënt en klik op het paarse AfsprakenApp knopje bovenaan het scherm.