Nieuwe inlogflow MijnZorgApp

De inlogflow voor zowel cliënten als therapeuten binnen de MijnZorgApp zal worden gewijzigd in de komende update. In plaats van de huidige methode zullen cliënten op een andere manier worden uitgenodigd en inloggen.

Huidige inlogproces

Op dit moment worden cliënten na het inplannen in Intramed uitgenodigd via e-mail om de MijnZorgApp te gebruiken. Daarnaast ontvangen ze automatisch een SMS met een wachtwoord. Dit wachtwoord, samen met de geboortedatum, wordt gebruikt voor het inloggen in de MijnZorgApp.

Nieuwe inlogproces

Met de nieuwe methode ontvangen cliënten en therapeuten een e-mail met instructies om de MijnZorgApp te downloaden. Een minimale vereiste voor de nieuwe inlogflow is dat er of een mailadres of een 06 nummer in het veld MOBIEL in de patiëntenkaart in Intramed is ingevuld. Zodra cliënten de app hebben gedownload, kan worden ingelogd met de geboortedatum en het e-mailadres of mobiele nummer wat bekend is in Intramed. Na het invullen van deze gegevens ontvangt de cliënt een tijdelijk wachtwoord waarmee direct kan worden ingelogd. Zie de afbeeldingen onderaan dit artikel ter illustratie.

Voordelen

Deze nieuwe inlogmethode biedt verschillende voordelen. Allereerst is het veiliger omdat het wachtwoord tijdelijk is. Dit voorkomt dat iemand anders met hetzelfde wachtwoord kan inloggen. De dienst wordt gebruiksvriendelijker doordat de app het bericht herkent dat via e-mail of SMS binnenkomt en het wachtwoord direct kan kopiëren. Daarnaast is als praktijk alleen een e-mailadres of 06-nummer toevoegen al genoeg om MijnZorgApp in gebruik te nemen voor cliënten.

Wachtwoord versturen

De functie om het wachtwoord handmatig opnieuw te versturen via de MijnZorgApp Online dienst vervalt met deze nieuwe update.

Inlogflow email

Inlogflow SMS (inclusief automatisch invullen)