Hoe test ik videobellen zonder frustratie?

Als u gaat beginnen met behandelen op afstand via videobellen, wilt u dat natuurlijk eerst zelf en/of samen met een collega eens uitproberen. In dit artikel leggen wij u uit hoe u dat gestructureerd kunt aanpakken zodat de AfsprakenApp of MijnZorgApp ook doet wat u wilt dat ie doet.

Er zijn namelijk een paar dingen die daarbij van belang zijn:

  • Een videobelafspraak is gekoppeld aan uw Intramed agenda. Door daarin een videobelafspraak met behandelcode 510 te maken creëert u een tijdslot, waarbinnen u als therapeut met een specifieke patiënt kunt videobellen. Als dat tijdslot voorbij is, kunt u ook niet meer videobellen. 
  • Als u een afspraak in de Intramed agenda maakt, moet deze eerst gesynchroniseerd worden met de app. Dat kan heel snel als u de Intramed webservice heeft gekoppeld, maar is dat nog niet ingesteld bij uw praktijk dan kan het even duren voordat de afspraak in de app zichtbaar is.

Hoe test je videobellen nu in je eigen praktijk?

  • Zorg ervoor dat de behandelcode 510 in de administratie is aangemaakt. Lees hier hoe je dat doet.
  • Bepaal wie de therapeut is en wie de patiënt. Schrijf de patient zonodig in in de administratie. Is de patiënt ook een therapeut, geef deze bij de patiënteninschijving dan een afwijkende naam, bv. Jan Jansen_pt.
  • Zorg ervoor dat zowel de therapeut als de patiënt de AfsprakenApp of MijnZorgApp op hun toestel hebben en zijn ingelogd. En controleer bij beide of ze versie 5 hebben.
  • Niet gewend om snel te syncen? Plan dan voor morgen een heel dag(deel) vol met aansluitende videobelafspraken (met code 510). 

Kijk vervolgens hier: Hoe start ik als therapeut een videobelsessie?