Is videobellen AVG-proof?

Korte samenvatting

- Videobellen via de MijnZorgApp en AfsprakenApp is AVG-proof
- Therapeuten hoeven niet hun 06-nummer met de cliënt uit te wisselen
- De verbinding is versleuteld, en dan door niemand anders worden bekeken, ook niet door ons

Uitgebreide uitleg

Videobellen binnen onze app is afgeschermd met uw app toegangscode en maakt gebruik van versleutelde peer-to-peer technologie.

AVG-proof

Twilio levert ons de versleutelde peer-to-peer technologie onder GDPR-compliant voorwaarden, waardoor wij de service AVG-proof kunnen aanbieden. Dat is een belangrijk onderscheid van onze videobelservice ten opzichte van gratis videobeldiensten van de grote commerciele partijen, zoals Skype, Zoom, Google Hangouts en FaceTime. Onze dienst valt onder de verwerkersovereenkomst zoals wij die met alle afnemende praktijken sluiten.

Geen persoonsgegevens uitwisselen

Een ander belangrijk belangrijk onderscheid is de koppeling met de Intramed agenda, waardoor u geen 06-nummers of gebruikersnamen met uw cliënten hoeft te delen. Simpelweg de afspraak onder code 510 in de agenda zetten is voldoende, ons systeem zorgt voor de veilige verstrekking van de inloggegevens van de app.

De videobelverbinding is van app naar app en daarbij gelden er ook gebruiksvoorwaarden voor de app, waar elke gebruiker akkoord mee moet gaan.

Versleutelde verbinding (end-to-end)

Dat betekent dat de verbinding van verzender tot ontvanger (end-to-end) versleuteld is en dat niemand die gegevens kan onderscheppen. Ook wij als aanbieder van de dienst of onze technische leverancier Twilio kunnen op geen enkele manier bij die gegevens.

Meer weten over de technische achtergrond?

Voor wie precies wilt weten hoe het technisch proces verloopt, verwijzen we u door naar de documentatie over dit onderwerp van Twilio (in het Engels): https://www.twilio.com/docs/video/tutorials/understanding-video-rooms#twilio-p2p-rooms