Locatienaam in SMS-herinnering toevoegen

Waarom de optie om locatienaam in SMS-herinnering toe te voegen?

Een herinnering via push of e-mail bevat standaard de locatie van de afspraak. Je kunt er als praktijk voor kiezen om dit bij SMS berichten ook te doen.
De reden dat dit een optie is, is omdat een SMS maximaal 160 tekens mag zijn. Ga je hier overheen, dan worden 2 SMS verzonden. Met een beetje rekenwerk kun je dit voorkomen, en is deze optie een goede toevoeging om de herinneringen zo compleet mogelijk te maken!

Hoe zet je de locatienaam voor SMS-herinneringen aan?

Zet de locatienaam juist in Intramed.

1. Open Intramed.

2. Navigeren boven in de werkbalk naar  'Systeem > Organisatie > Praktijkgegevens > tabblad 3: Locatie'. Elke locatie heeft een naam (zie afbeelding hieronder).

3. Zorg dat het veld 'Naam' correct is ingevuld. Dit is de naam die toegevoegd kan worden aan de tekst van de SMS-herinnering.

Zet op de beheerpagina de optie 'Locatienaam vermelden in SMS bericht' op ja.

4. Klik hier om naar de beheerpagina en log in.

5. Navigeer naar het tabblad 'Abonnement instellingen' en zet 'Wilt u de locatienaam van de afspraak vermelden in het SMS bericht?' op ja.

Voeg de locatie toe aan de behandeling

6. Aan iedere behandeling die je in Intramed inplant kun je een locatie toevoegen. Zorg ervoor dat deze locatie juist staat ingesteld. Als je eenmaal binnen een behandelepisode bij een behandeling de locatie hebt toegevoegd, zullen alle daaropvolgende behandeling binnen die episode automatisch dezelfde locatie toegewezen krijgen.

Voorbeeld SMS-herinnering met locatienaam

Tekst SMS-herinnering:
'U heeft <dag vd week> <datum> om <tijd> een afspraak met <praktijknaam>, op locatie: <locatienaam>.
Reageren op https://<korte naam>.afsprakenapp.nl/contact'

Voorbeeld:
U heeft vrijdag 10 januari om 10:00 uur een afspraak met Praktijk Jansen, op locatie: Hofplein. Reageren op https://ptjansen.afsprakenapp.nl/contact

Bovenstaand voorbeeld telt 148 tekens (inclusief spatie). Daarmee is het bericht als 1 SMS te verzenden, want een SMS telt maximaal 160 tekens. Als uw SMS-herinnering meer dan 160 tekens bevat, wordt deze verzonden als 2 SMS-jes. En dat betekent ook dubbele verzendkosten. Daarom is het verstandig om bij het instellen van deze optie daar even goed naar te kijken. Wij helpen daar graag bij.