Hoe maak ik een e-Exercise oefenprogramma aan?

Hoe maak je in Intramed een e-Exercise programma aan, wat de patiënt met behulp van MijnZorgApp kan volgen (zie ook onderaan Extra: Basismeting overslaan)?

• Ga naar de patiëntenlijst en selecteer de gewenste patiënt. Open het behandeldossier (alt-F2).
  • Open de gewenste behandelepisode (dubbelklik). Kies HWO-MijnZorgApp.

• Selecteer de gewenste tag: Artrose of Lage-rug, en selecteer dan het gewenste protocol (bij Artrose is er 1 keuze, bij Lage-rug 3: hoog, laag of midden. Klik dan op Toevoegen.
  • Kies een activiteit, zoals Wandelen of Fietsen.

• Vul in overleg met de patiënt een Langetermijndoel in, zoals ‘Met de kleinkinderen een strandwandeling maken’.
  • Vul in overleg met de patiënt drie momenten in de week in, waarop de patiënt de beweegactiviteit zal uitvoeren.

• Druk op Basismeting starten.
  • De patiënt ontvangt een e-mail met een uitnodiging om het programma te bekijken in MijnZorgApp.
  • In HWO kan nu het ondersteunende oefenprogramma worden bekeken en evt. gewijzigd.
  • De komende week gaat de patiënt nu driemaal de activiteit uitvoeren om de basismeting te doen.
  • Na een week nodigt u de patiënt weer uit. Ga dan naar het e-Exercise programma, kies wijzig en start het e-Exercise programma van 11 weken.

Extra: de Basismeting overslaan
Door middel van de Basismeting wordt de beginwaarde en het einddoel van het oefenprogramma bepaald. Je kunt ook zelf, direct nadat het programma is aangemaakt, handmatig een gemiddelde Basismeting invoeren en een opbouwschema kiezen. Dan kun je meteen het programma van 11 weken starten. Doe daarvoor het volgende:

• Ga naar de patiëntenlijst en selecteer de gewenste patiënt. Open het behandeldossier (alt-F2).
  • Open de gewenste behandelepisode (dubbelklik). Kies HWO-MijnZorgApp.
  • Klik op wijzig bij het programma dat nu de status Basismeting heeft
  • Vul in het veld Gemiddelde Basismeting een waarde (in minuten), dus bv. 10 in
  • Kies een van de zes opbouwschema's, bv. beginwaarde 50%, einddoel 250%
  • Daardoor komen in de velden Beginwaarde en Einddoel waarden te staan, in dit voorbeeld 5 en 25.
  • Scroll naar onderaan het scherm en druk op de blauwe knop Programma starten. En zie dat de status van het oefenprogramma is veranderd in Actief.